MENU

Het team van Motivista

Harry Meijer

Agility Coach

“Ik help teams en organisaties om de switch te maken naar ‘écht Agile’ en een betere versie van zichzelf te worden”.

Veranderen is het nieuwe normaal. En het is daarbij de kunst om de interne of externe klant centraal te stellen, en steeds weer resultaten neer te zetten waar die klant blij van wordt. Dat kan het best met een team of team-van-teams dat ‘in flow’ is, dat goed samenwerkt en dat groeit. “Survival of the Fittest”, zou je kunnen zeggen.

Intentie
De beweging die we brengen richting een topteam, of een team-van-topteams!
Ik ben een echte Agilist. Wat me drijft is het begeleiden van een afdeling om vlot en voorspelbaar waarde te leveren voor de klant en als team van vakmensen steeds beter op elkaar ingespeeld te zijn; zodat we als top-team maximale waarde te leveren en plezier te hebben.

Klant blij, wij blij!

Motivista
Motivista is een team van verandergidsen die organisaties begeleidt in hun transitie.

Als we bij elkaar komen zie je dat we, elk vanuit onze achtergrond en ervaring, gedreven zijn om beweging te brengen in organisaties, organisaties en teams te bouwen en te helpen een betere dienstverlening neer te zetten.

We werken vanuit het YOWYO!-principe, You Own What You Observe! Neem verantwoordelijkheid voor dat wat je waarneemt, je kunt het simpelweg niet meer ont-waarnemen. Reflecteer erop of doe een andere interventie. Nu of straks. Een sterk principe dat ons helpt doorbraken te maken en steeds verder te groeien.

Expertise
Sinds 2000 ben ik betrokken bij transities. Als teamplayer ligt m’n hart ligt bij het bouwen aan en werken met teams of teams van teams. In bullits:

  • Agile coach, Scrum Master, RTE
  • Product Owner
  • Trainer: Team Kickoffs, Bootcamps op maat, SAFe Agilist, SAFe DevOps, SAFe voor teams, SAFe Portfolio Management. 

Trots
Als Coach, Scrum Master of RTE ben je steeds bezig zaadjes te planten en en duwtjes te geven. Veranderen gaat immers in kleine stapjes. En soms lijkt alles dan weer in een stroomversnelling te komen.

Een voorbeeld:
Bij de NAM werd één van ‘mijn’ teams na 12 weken beloond met een Award, nadat de derde poging slaagde van een digitaliserings­project voor applicaties en hulpmiddelen op de Ipad, voor onderhoud en inspectie op boorlocaties.

Ik was als Agile Coach gevraagd dit te begeleiden. Vanaf dag één deed ik geregeld ‘mini-trainingen’ om een concept of werkwijze uit de doeken te doen, waarna we er direct mee aan de slag gingen. Na m'n eerste praatje en filmpje besefte het team dat opnieuw een klassieke projectaanpak niet ging werken en dat we de inspecteurs en monteurs ook niet simpelweg konden vragen wat zij precies wilden. We zijn die eerste maandag gestart met de opzet van een globale roadmap en we spraken af te werken met sprints van één week en met een klant-forum. Het management werd zich bewust dat snel schakelen en blokkades wegnemen cruciaal was voor de snelheid en het succes. Na twee weken konden de eerste functionaliteiten worden getest in de praktijk, en daarna ging het allemaal steeds sneller. In sommige sprints moest de oplossingsrichting voor een feature flink op de kop. Maar de switch naar Agile en Design-thinking, de goede samenwerking in en om het team en vooral de gedreven vakmensen, zorgden voor het behalen van het doel in drie dynamische maan­den.

Papier en laptops op locatie zijn niet meer nodig en Inspecties en onderhoud gaan nu makkelijker, veiliger en sneller.

Toekomst
Gek antwoord misschien. Maar als sinds ik werk vind ik juist de afwisseling het meest boeiend. Elke organisatie, elke transitie en elke groep van mensen is weer anders. Het liefst sta ik dus tussen de mensen en tussen de teams.

Ik ontwikkel me op twee vlakken, namelijk het komen tot top-teams met een daarop ingestelde omgeving en het goed afgestemd (scaled) organiseren over meerdere teams heen. Met training en ervaring wil ik hier nog verder in groeien.

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Motivista

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
 
Karin Werlemann
© 1991-2024 Motivista | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top