MENU

Scrum Master

Een team optimaal laten functioneren

EIGENSCHAPPEN VAN EEN GOEDE SCRUM MASTER

Een Scrum Master is op de eerste plaats natuurlijk een expert op het gebied van Scrum. De Scrum Master heeft als doel om een team zo goed mogelijk te laten functioneren aan de hand van de agile manier van werken. We gaan hieronder in op de belangrijkste kenmerken van een goede Scrum Master.

Vijf belangrijke kenmerken van een goede Scrum Master

Een goede Scrum Master is een mensenmens en beschikt daarnaast over praktische agile kennis. Dit zijn vijf kenmerken waaraan je een vaardige Scrum Master herkent:

  • Een Scrum Master beschikt over uitgebreide kennis omtrent agile denken en werken.
  • Een Scrum Master is een mentor en een coach. Hij of zij is in staat om mensen te motiveren, te inspireren en uit te dagen. Openheid en respect zijn belangrijke agile waarden. De Scrum Master helpt teams om elkaar constructief feedback te geven en lost waar nodig conflicten op. Een Scrum Master begrijpt wat mensen motiveert en heeft kennis en begrip van teamdynamiek.
  • Belangrijke persoonlijke eigenschappen van een Scrum Master zijn daarnaast een goed inlevingsvermogen, organisatietalent en daadkracht.
  • Kennis van verandermanagement is cruciaal voor de Scrum Master om teams te helpen bij het agile werken. Het is niet zo lastig om nieuwe werkwijzen uit te denken, maar het meekrijgen van de mensen is een vak apart.
  • Een Scrum Master beschikt over uitstekende communicatievaardigheden. Dit geldt niet alleen binnen een team, maar ook met andere teams en afdelingen binnen het bedrijf. De Scrum Master is de verbindende factor om tot een gedeeld en gedragen beeld van agile werken te komen organisatiebreed.

De Scrum Masters van Lagant Business Builders

Onze Scrum Masters zijn ervaren coaches, facilitators, mentors, trainers en bovenal motivators. Heb je behoefte aan tijdelijke ondersteuning? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Motivista

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
 
Karin Werlemann
© 1991-2024 Motivista | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top