MENU

YOWYO! Mindset

Samen verantwoordelijkheid voelen en nemen

Het creëren van een lerende organisatie brengt je als organisatie stabiele wendbaarheid. Dat klinkt misschien tegenstrijdig of passief, maar dat is het niet. Het is een bewuste keuze om vast te houden aan de kernwaarden terwijl je jezelf en jouw team uitdaagt om nieuwe horizonnen te verkennen.

Om een lerende organisatie te worden is een mindset nodig die gericht is op groei, nieuwe dingen leren, openstaan voor feedback en leren door geïnspireerd te worden. Dit wordt een groei mindset genoemd, in tegenstelling tot een fixed mindset die alles bij het oude wil laten.

Een mindset is iets uitdagends, want:

  • Mensen passen zich pas aan als ze de urgentie voelen
  • Iedereen wil vooruit, maar niet iedereen wil veranderen
  • Individuele drijfveren bepalen mede het gedrag
  • Van je gedrag ben je zelf niet altijd bewust

Onze Mindset is daarom YOWYO!
'You Own What You Observe'

Oftewel ‘Dat wat je constateert, daar heb je eigenaarschap over.’

Wanneer je iets constateert kun je dat simpelweg niet meer ‘on-constateren’.
Je hebt de keuze om iets met die observaties te doen, namelijk … eigenaarschap te nemen.

De YOWYO! mindset gaat over actie ondernemen, eigenaarschap, vrijheid en bovenal vertrouwen. Het begrijpen van deze mindset en leren om deze te gebruiken gaat je helpen om je competenties en leiderschap vaardigheden te ontwikkelen.

Effect van een YOWYO! mindset

Iemand met een YOWYO! mindset:

  • Initieert uitdagingen
  • Groeit van tegenslagen
  • Gebruikt eigenaarschap als sleutel tot succes
  • Nodigt actief uit tot feedback in beide richtingen
  • Inspireert en wordt geïnspireerd

Om een agile transformatie een succes te laten worden leren wij de mensen een YOWYO! mindset aan: in de doe-stand te staan en eigenaarschap te nemen.

YOWYO! aanpak

Business agility bereik je door met leiderschap topteams te creëren. Om je hierbij te helpen hebben wij de unieke YOWYO! aanpak ontwikkeld. Dit helpt bij de coaching, workshops en leiderschapstrajecten om samen waardevolle doorbraken te realiseren. Agile werken of wendbaar worden is geen doel op zich, het gaat erom dat je als organisatie, als team en als persoon in staat bent om op dat moment in de tijd te doen wat waarde levert voor je klant en de organisatie vooruithelpt.

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Motivista

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
 
Karin Werlemann
© 1991-2024 Motivista | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top