MENU

Agile leiderschap track

Leiders ondersteunen in hun ontwikkeling naar agile leiderschap

Agile zijn

Agile is niet iets wat je doet, het is iets wat je doorleeft. Het gaat erom dat je vanuit een bepaalde mindset en bijbehorend gedrag handelt om samen met de teams met en voor de klant zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

“Vanaf nu werken wij agile” bestaat niet. Dit veranderproces heeft tijd en aandacht nodig.

Agile gaat om het bouwen van sterke, zelfsturende teams. Teams die eigenaarschap durven én mogen nemen. Het is menselijk om op oude vertrouwde patronen terug te vallen. Dit geldt voor elk team, van de operatie tot aan het directieteam en van interne teams tot aan de teams bij de klant. En daar ligt de meerwaarde van Agile leiderschap.

Agile leiderschap gaat over het creëren van een lerende organisatie en het creëren van een cultuur waarin de expertise van de teams wordt benadrukt en de interne organisatie versnellend werkt om gezamenlijk de organisatiedoelstellingen te behalen.

Om leiders te ondersteunen in hun ontwikkeling naar agile leiderschap heeft Lagant Business Builders een Agile Leiderschap model ontwikkeld en deze ondergebracht in de Agile Leiderschap Track.

Agile Leiderschap Model

De track is bedoeld voor zowel directie- en managementteams als voor sleutelrollen, waaronder de Product Owners, Scrum Masters, Agile Coaches en Transformatie Leads.

Tijdens de Agile Leiderschap Track wordt leiderschapsontwikkeling in perspectief geplaatst binnen het grotere geheel van de transformatie. Agile is ten slotte een middel om strategische doelstellingen te behalen.

De Leiderschap Track kent drie tracks. De eerste track gaat over persoonlijke leiderschapsontwikkeling. De tweede track gaat over jouw leiderschapsstijlen binnen teams en de derde track gaat over leiderschap op organisatieniveau. De tracks zijn interactief en praktijkgericht opgezet. De relatie tussen cultuur, proces en structuur wordt integraal meegenomen.

Track 1 – Leading yourself

Deze track gaat over persoonlijk leiderschap, empowerment en ondernemerszin. Je leert hier je eigen leiderschapsstijlen kennen, verder ontwikkelen en toepassen binnen een agile omgeving.

Vooraf wordt er een online vragenlijst gestuurd, waaruit voor elke track een overzicht uitkomt.

De uitkomst van de vragenlijst wordt in een kompas weergegeven. Het geeft inzicht in je leiderschapscompetenties en in de leiderschap principes zingeving, integriteit & eigenaarschap.

Daarnaast geeft de uitslag inzicht in je huidige competentie niveau en het groeipotentieel per competentie.

Track 2 – Leading the people

Deze track geeft je inzicht in je communicatiestijlen en houding & gedrag binnen verschillende situaties en omgevingen. Je leert over teamdynamiek en hoe je dit positief kunt beïnvloeden door je coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen. Het kompas dat bij deze module hoort geeft inzicht in je voorkeuren op het gebied van drijfveren, communicatie, houding en gedrag, energie en flow. Alles in relatie tot de omgeving waarin je acteert.

Track 3 – Leading the organisation

De laatste track gaat over leiderschap op organisatieniveau. Hier leer je hoe de interne cultuur & structuur positief kunnen bijdragen aan een klantgerichte & wendbare organisatie. Je ontwikkelt leiderschap competenties om op organisatieniveau de agile transformatie te versnellen, met als doel de klant optimaal te bedienen.

Het kompas dat bij deze track hoort geeft inzicht in het huidige niveau van de organisatie op het gebied van Service Excellence. De structuur en cultuur van de organisatie worden middels negen bouwstenen en vier resultaat gebieden behandelt. Je leert je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen zodat je de organisatie naar het volgende niveau kan helpen.

Na afloop van de Leiderschap Track heb je jezelf ontwikkeld op onderstaande gebieden:

  • Hoe je vanuit een Agile mindset jouw leiderschapsstijlen en voorkeuren ontwikkelt en toepast
  • Jouw rol als leider in een Agile omgeving
  • Hoe je Agile Leiderschap toepast om de teams en de organisatie naar het volgende niveau te brengen
  • Welke vertragende en versnellende factoren er binnen de cultuur en structuur van de organisatie zijn
  • Het doorleven van de agile kernwaarden en hoe je hierin een voorbeeldrol vervult
  • Begrip, inzicht en ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap
  • Hoe teamdynamiek werkt en hoe je dit versterkt

De Agile Leiderschap Track is altijd maatwerk en vindt in-company plaats.

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Motivista

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
 
Karin Werlemann
© 1991-2024 Motivista | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top