MENU

Agile Transformatie Manager

Vanuit enthousiasme transformeren

Binnen Lagant Business Builders hebben wij Agile Coaches met hun eigen expertisegebied. Een expertise daarvan is de Agile Transformatie Manager. Onze Agile Transformatie Manager gaat samen met jou aan de slag om te zorgen voor een daadkrachtige en goed gecoördineerde transformatie naar een agile cultuur en een agile manier van werken.

Wat doet een Agile Transformatie Manager?

Een Agile Transformatie Manager overziet en leidt de agile transformatie. Hij of zij verbindt de verschillende stakeholders met elkaar en komt tot een gemeenschappelijk beeld en een gedragen visie omtrent de transformatie. De Agile Transformatie Manager geeft sturing aan het proces en monitort de voortgang van de transformatie. Hij of zij betrekt het management proactief bij hun rol in dit proces. Een grote valkuil bij dit proces is dat partijen los van elkaar werken, er motivatieproblemen spelen of dat lange besluitvormingsprocessen de voortgang vertragen. Zo kunnen goedbedoelde initiatieven stranden.

VERSCHILLENDE STAKEHOLDERS ZIJN BETROKKEN BIJ EEN AGILE TRANSFORMATIE

Een externe Agile Transformatie Manager heeft het voordeel dat hij of zij met een objectieve blik naar de organisatie en haar omgeving kijkt. Hierdoor worden alle verschillende stakeholders, hun belangen en onderlinge afhankelijkheden snel inzichtelijk.

  • Allereerst is het management van belang. Het senior management heeft de beslissing genomen om de overstap naar agile werken te maken. Een proactieve rol tijdens de transformatie zelf is van essentieel belang om het tot een succes te maken.
  • Agile vertrouwt op de kennis en expertise van de teams en de teamleden. Dit vraagt om een bepaalde mindset en houding, zowel van de teams, de individuele teamleden als van het management.
  • Ondersteunende afdelingen op tijd meenemen in agile werken is belangrijk omdat dit ook op hun werk van invloed is. Bijvoorbeeld voor HR omdat er agile rollen worden geïntroduceerd of voor Compliancy omdat teams zelf verantwoordelijk zijn voor hun resultaat en werkwijze.
  • Als laatste spelen externe partners een grote rol omdat de samenwerking verandert. De samenwerking vraagt om intensiever contact en afstemming. Agile gaat uit van co-creatie en transparantie.

Een Agile Transformatie Manager
geeft richting en sturing

EEN AGILE CULTUUR EN MANIER VAN WERKEN REALISEREN KAN ALLEEN SAMEN

Externe expertise helpt om de transformatie vorm te geven en een agile werkwijze te implementeren. Het belangrijkste tijdens de transformatie is dat je het samen met de mensen doet. Door vanaf het begin management en medewerkers te betrekken versnel je de transformatie. Agile werken gaat over nieuwe werkwijzen, maar bovenal over mindset en cultuur. De Agile Transformatie Manager neemt dit mee in een integrale aanpak.

Nieuwsgierig naar onze Agile Transformatie Managers? Neem dan contact op voor de mogelijkheden, wij bespreken ze graag met je!

Koffie of champagne?

Brainstormen zonder koffie is als bezinning zonder groene thee. Of proost je liever alvast op het succes dat we samen gaan behalen?
Neem contact met ons op voor een afspraak

Wij zijn bezorgers van positieve impact. We dagen uit, verbinden en stimuleren mensen om zelf in actie te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen we door te focussen op mindset en gedrag, cultuur en leiderschap met onze integrale aanpak.

FOLLOW US ON

Schrijf een reviewEvaluatieformulier trainingen

Motivista

Computerweg 22
3542 DR Utrecht
 
Karin Werlemann
© 1991-2024 Motivista | Alle rechten voorbehouden
Realisatie: Blauwe Nacht
Top